U petoj kontrolnoj utakmici Smederevci remizirali u Jagodini

JAGODINA, 30. jul 2022 – Duel dva srpskoligaša, sa Istoka i Zapada, posle velike borbe, uprkos jakom pljusku igra je bila sa mnogo tempa, kao da je bila  u pitanju utakmica za bodove, završen je bez pobednika: Jagodina  – Smederevo 1924 1:1 (0:0).

Početku ovog susreta prethodila je radosna vest, koja je stigla u svlačionicu gostiju, jer je trener Sava Šašić dobio ćerku i po  drugi put postao otac.

Prvo poluvreme, po kiši koja se izručila i na Jagodinu, počelo je inicijativom domaćih, uz nekoliko bezuspešnih pokušaja da stignu do prednosti. Smederevci su uspostavili ravnotežu pre pauze, ali su mreže do odmora mirovale.

U 52. minutu Smederevo je ozbiljnije pripretilo, kada je na proigravanje Zličića šansa se ukazala Stojkoviću, ali je njegov udarac zamalo završio iznad gole.

U trenutku kada je slavljenik Sava Šašić izvršio trostruku izmenu, Jagodinici su u 67. minutu preko Jankovića došli do vođstva.

Malo je nedostajalo da deset minuta kasnije domaćin duplira prednost; udarac Despotovića glavom zaustavila je prečka.

Finiš utakmice protekao je u znaku Smedereva. Najpre je na centaršut Stojkovića, u 83. minutu Zlićić za malo bio neprecizan, a nakon kornera ni novi štoper Kostić nije uspeo da savlada golmana domaćih Kneževića.

Pravda je zadovoljena u poslednjem minutu meča kada je ubačenu loptu spustio Panić, a Zlčić uspeo da izjednači.

Poslednju proveru Smederevci će imati naredne subote protiv Radničkog iz Svilajnca, čije je za danas zakazani test meč sa OF K Mihajlovcem zbog nevremena otkazan.

Foto: R.G.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!