Apel JKP Vodovod korisnicima autonomnog seoskog sistema

SMEDEREVO, 25. jul 2022 – Iz JKP Vodovod Smederevo podsećaju da je voda iz autonomnog seoskog sistema namenjena za zadovolјavanje osnovnih životnih potreba – za piće i sanitarne potrebe. Kompletan sistem bunara, rezervoara, hidrofora i vodovodne mreže je dimenzionisan upravo za zadovolјavanje tih potreba, a ne za nenamensko i neracionalno trošenje vode.

Zbog toga, u cilјu postizanja kontinuirane i kvalitetne isporuke pijaće vode, kao i sprečavanja pojave nestašice, apeluju da se voda ne korist za zalivanje bašti, punjenje bazena, polivanje ulica, trotoara i parkova, korišćenje fontana, pranje automobila itd.

U suprotnom, kako se navodi u saopštenju, biće prinuđeni da izvrše obilazak korisnika sa Komunalnom policijom koja će sankcionisati one koji neracionalno i nenamenski troše vodu.

Iz Vodovoda napominju da ovaj apel ne važi za korisnike, koji se vodom snabdevaju iz gradskog sistema.

Uz ovo i informacija da će zbog visokih dnevnih temperatura, kao pomoć građanima, i u narednih nekoliko dana će na lokaciji kod Gradske pijace u Ulici 17. oktobra biti postavljena cisterna sa pijaćom vodom.

Na lokacijama ispred Centra za kulturu, Opšte bolnice Sveti Luka u Ulici kneza Mihaila i na raskrsnici ulica Karađorđeve i Kneza Mihaila, na postojećim nadzemnim hidrantima postavljene su česme koje građani mogu da koriste.

Dodatne informacije možete naći na sajtu JKP Vodovod Smederevo.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!