Ubedljiva pobeda Smederevaca protiv belo-crnih sa Banovog brda

SMEDEREVO, 23. jul 2022 – U znatno boljem izdanju od onog koje su prikazali u prethodnim pripremnim utakmicama, fudbaleri Smedereva danas su kod kuće ostvarili ubedljiv trijumf: Smederevo 1924 – Čukarički (kombinovani tim) 6:2 (2:1).

Početak meča pripao je podmlađenom sastavu sa Banovog brda, koju su činili većinom momci iz omladinskog pogona. Već u trećem minutu, na pas Milića, Mrdaković je bio za korak brži, savladao Kaličanina i doneo vođstvo Beograđanima.

Malo je nedostajalo da Miladinović u 27. minutu duplira prednost gostiju, kada je odličan šut sa ivice kaznenog prostora završio kad same stative gola Smedereva. Uzvratio je Dimitrijević dva minuta kasnije, za paradu Mirkovića, koji je loptu izbio u korner.

Nešto jačim intenzitetom Petrović je odgurnuo Jordana Jovanovića u 32. minutu, Smederevo je dobilo penal, a sa bele tačke Dimitrijević je bio precizan i izjednačio rezultat.

Pre pauze Kostić je sjajno ubacio loptu u prazan prostor, spretni Zliičić je sproveo loptu u donji desni ugao, pa su Smederevci s prednošću otišli na odmor.

Početkom nastavka Stojković je majstorski poslužio Jordana Jovanovića, koji je doneo vođstvo Smederevcima od dva gola razlike.

Efektno, sa ivice kaznenog prostora, spoljnim efeom Bojić je pogodio leve rašlje gola Čukaričkog, da bi potom, u 75 minutu, Miladinović iz slobodnog udarca, kraj živog zida, uspeo da smanji rezultat.

Još jedan prodor i centaršut Bojića kod druge stative sačekao je mladi Nikola Jovanović i glavom poslao loptu u suprotan ugao gola Čukaričkog

U samom finišu meča, posle kontre, Bojić je nesebično uposlio Zličića za laku egzekuciju i ubedljivu pobedu domaćih.

Sledeći test uoči starta novog prvenstva Smederevci će imati u Jagodini u duelu sa istoimenim klubom.

Ovome treba dodati da je drugi stari/novi ovdašnji srpskoligaš, OFK Mihajlovac, imao treću proveru i gostovao baš u Jagodini. Izgubio je sa 4:3, iako je na poluvremenu vodio sa 2;1.

Strelci za Mihajlovčane bili su Marko Rajković, Andreja Lukić i Ivan Milosavljević.

Novu probu pred početak sezone OFK Mihajlovac imaće u Svilajncu, gde se sastaje sa domaćim Radničkim.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!