Završena licitacija: Novi član Prve gradske lige FK Železničar 1930

SMEDEREVO, 22. jul 2022 – Na danas održanom otvaranju ponuda za popunu mesta u Prvoj gradskoj fudbalskoj ligi Smedereva povoljniju od dve prispele imao je FK Železničar 1930. Drugi učesnik, sa slabijom ponudom, bio je FK Drugovac.

Smederevski Gradski fudbalski savez, podsećamo, raspisao je javni poziv za popunu Prve gradske lige za sezonu 2022/2023. Upražnjeno mesto pojavilo se prelaskom FK Crvena zvezda iz Suvodola, kao drugoplasiranog tima u proteklom prvenstvu, u viši rang, u Podunavsku okružnu ligu.

FK Železničar 1930 nastavljač je tradicije istoimenog smederevskog kluba sa terenom u Malom Krivaku. Zbog finansijskih teškoća, njegov prethodnik istog imena, ali bez 1930 u nazivu, nije bio aktivan pet i po godina. Železničar je poslednju takmičarsku utakmicu odigrao 2016. godine, a sada je reaktiviran, sa istim imenom kome je dodata godina osnivanja kluba.

Železničar će svoje utakmice igra u Vučaku, dok se ponovo za takmičarske utakmice ne osposobe teren i neophodne prostorije u Krivaku. Radovi su, po rečima predsednika kluba Marka Mladenovića, u toku i čim budu završeni Železničar se vraća na za smederevski fudbal po mnogo čemu kultno mesto.

Inače, današnjoj licitaciji su, uz čelne ljude Gradskog fudbalskog saveza, prisustvovali  i predstavnici klubova zainteresovanih strana. Iznos ponuda nije objavljen, baš kao uostalom što nije učinjeno ni kada su viši rangovi u pitanju. Sve je počelo, podsetimo, odustajanjem OFK Žarkovo od takmičenja u Prvoj ligi i odluke da Jedinstvo sa Uba popuni to mesto, a zbog čega su se i nižim ligama u ovom delu Srbije pojavila slobodna mesta.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!