U trećem kontrolnom susretu Smederevci zabeležili prvu pobedu

KOVIN, 20. jul 2022 – Iako su pobedili, većina rezervista Smedereva ipak danas nije opravdala očekivanja. Na neutralnom terenu u Kovinu: Smederevo 1924 – Sloboda (Lipe) 3:2 (2:1).

U odnosu na startnu postavu na prethodnom duelu sa novim izraelskim drugoligašem Ironi Tiberias, Smederevci su danas na teren istrčali u kombinovanom sastavu, u kome su ponovo bili samo Nešović i Bojić.

Borbena ekipa zonaša iz Lipa došla je u vođstvo u 16. minutu, kada je iskusni Stanojević iskoristio jednu poklon loptu i bez poteškoća pogodio cilj.

Drugopozivci Smedereva zaigrali su tek tada nešto angažovanije, a prilike da izjednače imali su baš Nešović i Bojić.

Do izjednačenja, u ovom slučaju uslovno domaći tim stigao je nakon pola sata igre. Novajlija Nikola Jovanović, na pozajmici iz Partizana, asistirao je Bojiću, koji je spretno sproveo loptu u mrežu Lipljana.

Nešović se revanširao kada je pet minuta kasnije dubinskom loptom pronašao Nikolu Jovanovića, a ovaj je poslao van domašaja ruku golmana Milovanovića za vođstvo Smedereva.

Imala je potom Sloboda nekoliko dobrih pokušaja preko Ivkovića, Mitrovića i na početku drugog dela i Lukića da dođe do izjednačenja, ali Lipljani nisu uspeli u tome.

Kazna je stigla u završnici utakmice, kada je, nakon atraktivne pete Bojića, Nikola Jovanović po drugi put pogodio mrežu, ispred koje je ovoga puta stajao Tihomir Marković.

Samo dva minuta kasnije, Milićević se sa distance odlučio na udarac, a mladi i neiskusni Jakšić je, u pokušaju da odbrani taj šut, samo potvrdio pogodak za konačnih 3:2.

Sledeću proveru bi Smederevci trebalo da imaju u subotu protiv omladinaca Čukaričkog na stadionu kraj Dunava.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!