U Palanci raspisan poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije

SMEDEREVSKA PALANKA, 20. jul 2022 – Opština Smederevska Palanka raspisala je javni konkurs za sufinansiranje mera energetske sanacije, porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada.

Predmet sufinansiranja je zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, za porodične kuće i stanove, kao i za stambene zgrade. Zatim, postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru, osim termičke izolacije za tavanicu i ispod krovnog pokrivača za porodične kuće, kao i za stambene zgrade.

Na spisku se nalazi i postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju tavanice i ispod krovnog pokrivača za porodične kuće, kao i nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas, grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora efikasnijim, za porodične kuće i stanove, nabavka i instalacija kotlova na biomasu (drvni pelet, briket, sečka), grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, takođe za porodične kuće i stanove.

Za stambene zgrade predviđena je nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas, grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora., kao i nabavka i instalacija kotlova na biomasu (drvni pelet, briket, sečka), ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim.

Za porodične kuće i stanove, baš kao i za stambene zgrade, raspisuje se javni poziv i za zamenu postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg. Kada je reč o porodičnim kućama, tu je i nabavka i ugradnje toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač), zatim i nabavka i ugradnje solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema.

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana objavljivanja na zvaničnoj internet stranici i oglasnoj tabli opštine Smederevska Palanka, a zaključno sa 10.8.2022. godine.

Detalje poziva možete da vidite OVDE.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!