Site icon podunavlje.info

Po jedno poluvreme svakoj od ekipa: Na kraju, remi sa Izraelcima

SMEDEREVO, 17. jul 2022 – U međunarodnoj prijateljskoj utakmici, danas na stadionu kraj Stare železare, Smederevo 1924 i novi izraelski drugoligaš Ironi Tiberias, koji se nalazi na pripremama u Kovilovu, odigrali su nerešeno – 1:1 (0.1).

Kada se sve sabere, remi je bio pravedan ishod, mada su Smederevci propustili priliku da ostvare pobedu u jednom internacionalnom meču posle dugo vremena.

Od početka utakmice Izraelci su krenuli ofanzivno, ali su prvu priliku ipak imali Smederevci; nakon proigravanja Nešovića Zličić je otišao isuviše ulevo i šansa je propala.

U 17. minutu na jednu ubačenu loptu Brazilac Žulio Cezar je pokušao atraktivno, makazicama, da ugrozi gol Smedereva, ali ga je zamalo prebacio, što je ipak izmamilo aplauze gledalaca.

Nova pretnja po gol mladog Kaličanina usledila je u 24. minutu, ali je odbrana Smederevaca u poslednjem trenutku osujetila Avitana.

Uzvratili su domaći u 33. minutu, kada je na dubinsku loptu Kostića usamljeni Zličić bio zamalo kratak.

Brza tranzicija Izraelaca krunisana je golom u 37. minutu, nakon kratkog odbitka Abriel sa 7-8 metara doneo vođstvo svom timu.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Zličić se našao u idealnoj prilici da izjednači, ali je lopta prohujala kraj stative gostiju.

Bolju igru u nastavku Smederevci su naplatili golom u 68. minutu, kada je ubačenu loptu Dimitrijevića Stojković spretno sproveo u mrežu.

Priliku da dođe do vođstva domaćin nije iskoristio, pošto je Dimitrijević oboren, Zličić je sa bele tačke mlako šutirao, pa je golman Ironi Tiberiasa sa lakoćom odbranio njegov udarac.

Mogli su gosti iz Izraela da kazne ovaj promašaj, ali su u poslednjim trenucima utakmice umesto mreže pogodili prečku.

Foto: R.G.

 

Exit mobile version