Jedriličarski klub Smederevo organizuje Spust Velikom Moravom

SMEDEREVO, 15. jul 2022 – Pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma Republike Srbije i uz
pomoć Grada Smedereva i JP Smederevska tvrđava, Jedriličarski klub Smederevo organizovaće ovog leta
Spust Velikom Moravом,  prvi put u istoriji najveće domaće reke, njenim plovnim delom, i jedrilicama.

Start će biti u Ćupriji, na Preobraženje, a kraj regate, sa ciljem u Smederevu, 21. avgusta, gde će biti uručivanje priznanja učesnicima u paviljonu u Tvrđavi.

Ministarstvo je ovaj projekat, koji je bio jedini takve vrste, ocenilo sa 85 od maksimalnih 95 poen,a koliko je imao najbolje rangirani od ukupno 74 odobrena.

Projekat se realizuje u okviru promocije turističkih prostora i turističkih proizvoda Srbije i Grada Smedereva i podsticanja unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske privrede, kao i edukacije i treninga u turizmu.

Osnovni cilj jeste razvoj lokalnog turizma u kontekstu još uvek neotkrivenih obala Velike Morave, ali i svih jedinica lokalne samouprave koje su uključene u projekat, kao i promocija očuvanja reka i životne sredine, zdravog života i sportova na vodi.

Projekat predviđa nekoliko faza, počev od organizacije i pripreme, što podrazumeva i probni spust, zbog utvrđivanja rute, naravno i vodostaja, sa akcentom na bezbednost učesnika.

Predviđeno je i medijsko najavljivanje, što je početak kontinuirane medijske promocije projekta, izrada odgovarajućeg promotivnog materijala -promotivni film, štampani materijal o događaju, ruti, lokalitetima, zatim i internet prezentaciju projekta formiranjem posebne stranice, sa postavljanjem banera na zvaničnim sajtovima gradova-učesnika.

Najavljena je i organizacija posebnih događaja, u gradu glavnom partneru i ostalim gradovima, pridruženim partnerima, predstavljanje projekta na tribini u svakom gradu-učesniku, promocija turističkih vrednosti ostalih gradova-učesnika, sa pratećim programima – izložbama, pozorišnim predstavama i sl.

Tokom samog spusta, za sve učesnike biće organizovan jedan obrok dnevno tokom, a na kraju i svečani ručak/večera u Smederevskoj tvrđavi. Svi učesnici će dobiti promotivnu majicu spusta.

Spust će imati i ekološki karakter, predviđeno je da učesnici na kraju svake etape urede prostor koji će biti označen za prenoćište, kao i da ga očiste nakon boravka, strogo će se voditi računa o zaštiti ovog biodiverziteta i, uglavnom, netaknute prirode.

Završni koncert i doček učesnika, kako je rečeno, biće organizovan u Smederevskoj tvrđavi. Biće to i promocija Smedereva kao turističke destinacije, a na završni događaj će biti pozvani predstavnici ostalih gradova, biće organizovano i turističko vođenje kroz Smederevo za sve učesnike Spusta kao i za goste.

Sve potrebne informacije potencijalni učesnici mogu da dobiju na email: jksmederevo@gmail.com

Foto: JK Smederevo

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!