Na prvoj probi, prvoligaš iz Vršca bolji od Smedereva

VRŠAC, 13. jul 2022  – Fudbaleri Smedereva danas su odigrali prvu pripremnu utakmicu u, moglo bi se reći, gotovo potpuno novom sastavu. Na kraju je domaćin slavio sa 2:1, ali je to bila prilika da se ispitaju mogućnosti onih koji su već potpisali, kao i aspiranata na mesto u sastavu Smedereva za novo prvenstvo, ukupno osmorica novajlija su bili u ekipi koja se u Vršcu suprotstavila tamošnjem prvoligašu.

Prvo poluvreme je završeno bez golova, viđena je uglavnom borba na sredini terena, bez mnogo prilika za postizanje gola. Najbolju šansu propustili su domaći u samom finišu prvog dela, kada je njihov špic promašio ceo gol sa desetak metara. U sastavu Smedereva su se više od drugih istakli starosedelac Bojić i novajlija Kostić.

Vršani su poveli u 57. minutu, su pošto su oduzeli loptu na dvadesetak metara od gola Smedereva, odigrali su kombinaciju, da bi Ilić je sa nekih -15 metara preciznim šutem matirao golmana Nedeljkovića.

Domaćin je duplirao vođstvo sa bele tačke, pošto je Koraksić nepropisno u šesnaestercu zaustavio Ilića. strelac je bio Jevgen Pavlov.

Na 2:1 je smanjio Nikola Todorović, jedna od igrača koji su u Smederevu na probi. Posle centaršuta Filipovića domaći odbrambeni igrači su loše reagovali i Todorović je iskoristio njihovu nesmotrenost.

Do kraja su Smederevci imali još jednu priliku, posle odličnog prodora Koraksića, ali je pas prema Todoroviću bio prejak.

Smederevo je počelo utakmicu u sastavu: Kaličanin, Aleksa Marković, Blagojević, Panić, Kostić, Vukadin, Stojković, Nešović, Bojić, Redžić i Zličić. Na klupi su bili: Nedeljković, Filipović, Maksić, Koraksić, Jordan Jovanović, Nikola Jovanović, Puletić, Andrija Marković, Timotijević, Todorović i Sočanac.

Narednu pripremnu utakmicu Smederevo će odigrati na svom terenu, 23 jula, protiv omladinaca Čukaričkog.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!