Država dokupljuje žestoka pića jer su količine za ovu godinu popijene

Izvor: novaekonomija.rs 10 jul 2022 – Uprava za zajedničke poslove republičkih organa je povećala vrednost ugovora za nabavku alkoholnih pića za 1,2 miliona dinara (10.300 evra).

Prethodno je planirano da se za godinu dana potroši 6,2 miliona dinara (53 hiljada evra), ali je nakon izmena, vrednost ugovora porasla na 7,4 miliona dinara (63 hiljada evra).

Mesto isporuke alkoholnih napitaka je u sedištima ministarstava u Nemanjinoj, zgradi Vlade u istoj ulici, zgradi Narodne skupštine, Klubu narodnih poslanika, Palati Srbije na Novom Beogradu i u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

Na spisku za kupovinu nalaze se različite vrste žestokih alkoholnih pića vinjak, vermut, kao i više vrsta rakija, likera, viskija, konjaka i votki.

Sav predviđen novac za kupovinu alkoholnih pića koji je bio predviđen ugovorom je potrošen pre vremena, vidi se iz obrazloženja o izmenama ugovora.

Razlog za to je „povećan obim posla i okolnosti“ koje nisu mogle da se predvide, a odnose se pre svega na događaje u Palati Srbije.

Objašnjava se da Uprava za zajedničke poslove nije mogla da predvidi Prvu svetsku konferenciju o borbi protiv pandemije kovid-19 u martu 2022. godine.

„Tokom ovog dešavanja ukupno je posluženo preko 1.000 korisnika-gostiju iz celog sveta,“ piše u obrazloženju.

Takođe, država nije mogla da predvidi ni Svečanu večeru povodom Međunarodne konferencije osiguravača gde je domaćin bilo Udruženje osiguravača Srbije, uz saglasnost generalnog sekretarijata Vlade Republike Srbije.

Ugovor na godinu dana za kupovinu alkoholnih pića potpisan je sredinom oktobra 2021. godine sa firmom Tim 99 iz Beograd. Tada je ugovorena vrednost od malo više od šest miliona dinara.

Cena je pre poslednjih izmena uvećana u maju ove godine za oko 200 hiljada dinara zbog inflacije.

Foto/ilustracija: pixabay

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!