MUP apeluje na poštovanje propisa prilikom prevoženja dece

Izvor: MUP Srbije,  9. jul 2022 – Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je danas apel roditeljima i organizatorima putovanja da poštuju propise, da decu prevoze u dečjim sedištima i koriste sigurnosne pojaseve, kao i da one mlađe od 12 godina ne prevoze na prednjem sedištu.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević upozorio je na to da dve trećine dece strada u saobraćaju u svojstvu putnika, a da je broj prekršaja nepropisnog prevoženja dece, u prvih šest meseci ove godine, udvostručen u odnosu na prošlu godinu.

On je naveo da je u toku letnja sezona i sezona korišćenja godišnjih odmora kada se ka turističkim destinacijama u Srbiji i inostranstvu upućuju čitave porodice sa decom, a takođe veliki broj dece se prevozi autobusima na ekskurzije, rekreativne nastave i kampove.

Načelnik Uprave saobraćajne policije apelovao je na sve učesnike u saobraćaju, posebno roditelje i organizatore putovanja, da poštuju saobraćajne propise, jer svi imamo isti cilj – da nijedno dete ne strada u saobraćaju.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!