Novi potpis: Miroljub Kostić za jaču odbranu Smederevaca

SMEDEREVO, 7. jul 2022 – Posle povratka ofanzivnog veziste Nikole Stojkovića Piksija, redove Smedereva pojačao je danas i Miroljub Kostić (34), dosadašnji štoper pančevačkog Železničara.

Kako su klub napustili Nemanja Mladenović, otišao u požarevački Mladi radnik, od juče i Tomislav Pajović, koji se zbog povrede nije baš naigrao, izvesno je da će mesto centralnog beka zauzeti upravo Kostić.

– Prihvatio sam, bez mnogo premišljanja, poziv novog sportskog direktora Predraga Sikimića, sa kojim sam jesenas bio saigrač u Železničaru. Ne poznajem nove klupske drugove, ali ne sumnjam da ću se brzo uklopiti i dati doprinos da izborimo mesto koje vodi u Prvu ligu. Ovde sam nedavno igrao baraž protiv kragujevačkog Radničkog, a dok sam bio član Jagodine i protiv Smedereva, tada člana Super lige. Dobro sam upoznat sa ambicijama novog rukovodstva i ubeđen sama de će se one, uz maksimalno angažovanje, pre svih nas na terenu, obistiniti – kaže Kostić.

Iskusni štoper je ponikao u mlađim kategorijama, Radana iz Lebana, a potom je branio boje brojnih klubova, bio je, između ostalih, član niškog Sinđelića, Jagodine, ljubljanske Olimpije, Sarajeva, čačanskog Borca, Novog Pazara, u dva navrata i kruševačkog Napretka, da bi pre dolaska u Smederevo nosio dres prvoligaša iz Pančeva.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!