Na prvoj prozivci Smederevaca dvadeset fudbalera

SMEDEREVO, 6. jul 2022 – Nakon jednomesečne pauze ponovo se aktivirao pogon FK Smederevo 1924. Na prvoj prozivci, koju je obavio šef struke Sava Šašić, zajedno sa asistentom Ivicom Pejićem i trenerom golmana Dušanom Vasiljevićem, našlo se 20 fudbalera.

Prisutne je pozdravio i dobrodošlicu im poželeo Časlav Ilić, novoizabrani predsednik kluba, a pored njega prvom okupljanju pretendenata za povratak u prvoligaško društvo, prisustvovali su potpredsednik Goran Stanojević Levis, sekretar Marjan Milenković, kao i Saša Branežac, u smederevskom Gradskom veću zadužen za sport i omladinu.

Bio je tu i prvi operativac kluba Predrag Sikimić, koga je pre nekoliko dana Upravni odbor imenovao za sportskog direktora.

– Iako sam zvanično imenovan prošlog petka, ovaj posao sam započeo još pre mesec dana. Obavio sam razgovore sa svim fudbalerima i jasno im stavio do znanja šta je cilj ovog kolektiva, koji je godinama bio u najvišem rangu takmičenja. Igračku karijeru sam okončao prošle jeseni, a sada sa puno elana krećem u ovaj poduhvat, s jednim ciljem – plasmanom u Prvu ligu – jasan je Sikimić.

Da bi se ostvarilo to što je želja fudbalera. Čelnika kluba i brojnih ljubitelja fudbala u gradu, biće potrebna osveženja u igračkom kadru, svestan je i Sikimić. Na dosadašnjoj saradnji zahvaljeno je četvorici prvotimaca, a u planu je dovođenje, kako kaže, kvalitetnih i proverenih igrača. Prvi je angažovan Smederevac, ranije u dva navrata fudbaler ovog kluba, Nikola Stojković Piksi, koji ima superligaško iskustvo.

– Sutra će stići i Miroljub Kostić, dosadašnji štoper pančevačkog Železničara. U fokusu nam je dolazak čuvara mreže i još najmanje trojice novajlija, čija imena ćemo uskoro saopštiti – najavljuje Sikimić.

Nakon današnje prozivke, još jednom je obavljen razgovor sa svim kandidatima za najbolji sastav, na kome su upoznat sa planom rada za naredni period.

– Ovih dana ćemo isplatiti neka manja dugovanja, pa očekujem da kostur tima ostane na okupu, jer tu ima više interesantnih igrača. Ubeđen sam da ćemo uz adekvatna pojačanja igru podići na viši nivo. Imamo stadion koji uz neka renoviranja odgovara evropskim standardima i uz punu podršku grada tu su svi uslovi da budemo lideri spskoligaškog Zapada – u optimističnom tonu završava razgovor novi sportski direktor smederevskog kluba.

Najveći deo priprema biće obavljen u obližnjem Kovinu. Ugovorena su i četiri pripremna meča, prvi rival biće naredne srede ekipa novog prvoligaša Vršca. Za 23. jul, n stadionu Smedereva, zakazan je duel sa omladincima Čukaričkog, nedelju dna kasnije predviđeno je gostovanje u Jagodini, a generalna proba pred početak prvenstva biće, najverovatnije, susret sa Radničkim iz Svilajnca.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!