Vojvodina Open: Smederevskim veslačima deset medalja na Paliću

SMEDEREVO, 4. jul 2022 – Posle prvog dana, kada su osvojili šest medalja, drugog dana tradicionalne 60. po redu regate Vojvodina Open, veslači Smedereva osvojili su još četiri odličja, jednu zlatnu i srebrnu i dve bronze.

Najsjajnije odličje pripalo je Lazaru Živanoviću koji je veslao u kombinovanom reprezentativnom četvercu u kome su još bili Marko Marić iz Danubiusa, Sergej Cipak sa Palića i Ognjen Dobrić, veslač Grafičara. Srebnu medalju osvojio je četverac u sastavu Mihajlo Stojanović, Mihajlo Milovanović, Đorđe Rapajić i Pavle Stojnić. Dve bronzane medalje osvojile su devojke, Milka Zdjelar u skifu za juniorke, i pionirke u dublu u sastavu Teodora Radulović i Anđelija Perović.

Prvog dana zlatna odličja osvojili su seniorskom dvojcu bez kormilara u sastavu Miroslav Jovanović i Marko Torbica, kombinovanoj kadetskoj posadi dubl skula u kome su veslali Lazar Živanović (VK Smederevo) i Marko Marić (VK Danubius) i Jovani Vučić u skifu za kadetkinje. Srebro je pripalo Milki Zdjelar u skifu za seniorke, a njena klupska drugarica Milica Mladenović okitila se bronzom. Drugo srebro osvojio je četverac bez kormilara u kome su veslali Mihajlo Stojanović, Mihajlo Milovanović, Đorđe Rapajić i Pavle Stojnić.

Ukupan učinak smederevskih veslača na regati na Palićkom jezeru jeste 10 medalja, četiri zlatne i po tri srebrne i bronzane.

Sredinom ovog meseca smederevske veslače očekuje 3. regata Svetskog kupa u Lucernu u Švajcarskoj kao i četvrto kolo Omladinske lige Srbije.

Foto/ilustracija: VK Palić

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!