Site icon podunavlje.info

Nikola Stojković Piksi po treći put među svojima

SMEDEREVO, 4. jul 2022 – Posle odlazaka Predraga Luke, Igora Milovanovića (Budućnost Krušik), Nemanje Mladenovića (Mladi radnik 1926) golmana Nikole Tasića (Sloga Požega), Smederevci su dobili i prvo pojačanje; posle šest meseci u klub se vratio Nikola Stojković Piksi (27), koji je prolećni deo sezone proveo u članu Regionalne lige Austrije ekipi Mauerwerk.

Ovaj ofanzivni vezista je ponikao u Smederevu, prošao školu Crvene zvezde, kalio su ekipi BSK iz Borče, a tri sezone proveo je u tadašnjem superligašau Metalcu iz Gornjeg Milanovca, gde je bio i kapiten tima. Branio je boje Zemuna, ponovo je potom nosio dres matičnog kluba iz Smedereva, nastupao je porom za Dubočicu. Prošlog leta, umesto odlaska na Daleki istok, gde mu je transfer propao zbog kovid mera, odlučio je da se još jednom priključi Smederevu, a odatle je na proleće otišao u Austriju.

Čelnici Smedereva su letnju pauzu, koju Stojković provodi u Smederevu, iskoristili da ga ubede da još jednom pristupi klubu iz koga je krenuo u fudbalsku avanturu.

– Bez obzira što je Smederevo sada u trećem rangu takmičenja, mislim da sa bogatom tradicijom i infrastrukturom zaslužuje mesto među najpoznatijim klubovima u Srbiji. Došla je, po meni, veoma ozbiljna i ambiciozna uprava, nisam mogao da odbijem poziv Peđe Sikimića, da se po treći put nađem u ovom klubu. Poznajem većinu saigrača, igrao sam se i sa nekima koji su najavljeni kao pojačanja. Zbog toga mislim da ću se veoma brzo uklopiti u ekipu koja ima ambicije da se, posle dolaska Užičana i Ubljana u rang više, plasira u Prvu ligu. Dobro poznajem i trenera Savu Šašića, sarađivali smo u Zemunu, a i jesenas u  Smederevu – kaže povratnik u matični klub.

Jesenas je, podsetimo, Nikolić nastupio u 8 utakmica za Smederevo i postigao 3 gola.

Foto: R.G.

Exit mobile version