Izabrani novi čelnici Fudbalskog kluba Smederevo 1924

SMEDEREVO, 1. jul 2022 – Novi predsednik FK Smederevo 1924 je Časlav Ilić, a Vesna Kiš Kostić je nova predsednica Skupštine kluba. Ovo je odlučeno na današnjoj sednici Izborne skupštine kluba, na kojoj su izabrani i novi članovi Nadzornog i Upravnog odbora.

Tako su, pet dana pre početka priprema za novu sezonu, Smederevci dobili novo rukovodstvo.

Časlav Ilić je do danas bio predsednik Skupštine kluba, pa je današnja sednica morala da počne njegovom ostavkom, ali i Zorana Lončara, koga je nedugo potom, glasovi članova Skupštine, nasledio na funkciji prvog čoveka FK Smederevo.

– Počastvovan sam što ste mi ukazali poverenje, sa verom i nadom da ćemo ispuniti očekivanja brojnih ljubitelja fudbala u našem gradu. Pamtim period kada je ovaj klub dugi niz godina bio u najvišem rangu takmičenja, pet godina na mapi Evrope, a o dva finala jednom smo završili i kao pobednici nacionalnog Kupa. Učinićemo sve kako bismo narednu sezonu završili na čelu tabele, ušli u Prvu, a potom i Super ligu Srbije. To možemo da postignemo samo maksimalnim angažovanje svakog pojedinca u klubu – kazao je Časlav Ilić novi predsednik kluba.

Novi potpredsednik je Goran Stanojević Levis, nekadašnji savezni sudija i dugogodišnji sportski direktor Čukaričkog.

Novoimenovani čelnici su se na kraju zahvalili Zoranu Lončaru, dosadašnjem predsedniku, na angažovanju i rezultatima koji su postignuti u nimalo lakim uslovima za funkcionisanje kluba.

Nakon sednice Skupštine, sastao se i novi Upravni odbor, koji je odlučio da na mesto sportskog direktora kluba imenuje Predraga Sikimića, nekadašnjeg igrača Smedereva, potom i brojnih domaćih i stranih klubova.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!