Radnicima Fijat Srbije ponuđen posao u fabrici u Velikoj Plani

28. jun 2022 – Država je radnicima Fijat Srbije ponudila 250 radnih mesta u fabrikama namenske industrije Zastava tervo u Kragujevcu i „Borbeni složeni sistemi” u Velikoj Plani, izjavio je predsednik sindikata Fijat plastika Zoran Miljković nakon današnjih razgovora pregovaračkog tima sindikata Fijata u Predsedništvu Srbije.

Kako je objasnio, to je zbog širenja proizvodnje u ovim fabrikama, u kojima bi do kraja godine trebalo da bude otvoreno još 200 novih radnih mesta, a početkom naredne godine još 300.

Miljković je kazao i da je reč o teškim manuelnim poslovima koje ne mogu da rade žene i da će o tehničkim stranama ponude razgovori biti nastavljeni u ponedeljak, preneo je Tanjug.

Uz to, Miljković tvrdi da će sutra otkaz u Fijatu dobiti 492 radnika koji su odbili da idu u Fijatovu fabriku u Slovačku, kao i da je Stelantis za još sedam dana produžio rok za izjašnjavanje preostalih 1.030 radnika za rad u Slovačkoj, ali uz izmenjene uslove tri meseca rada i nakon toga mesec dana odmora u Kragujevcu.

Foto/ilustracija: Fiat Serbia

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!