Site icon podunavlje.info

Ako biste da odmor provedete u Smederevu, e toga nema za vaučere…

28. jun 2022 – Juče je počela trka za turističke vaučere od 15.000 dinara koji se dele za odmore u Srbiji. Zanimalo nas je da vidimo da li neko, ko se odluči da dođe u ovaj kraj, ima među ponuđenim ugostiteljskim kapacitetima gde da se smesti, u ovdašnjim objektima ponuđenim na listi. E pa, u Velikoj Plani, Smederevskoj Palanci i Kovinu ima, ali ne i u Smederevu.

Naime, princip korišćenja vaučera je takav da oni koji se prijave mogu da ga upotrebe samo za smeštaj u ugostiteljskim objektima koji su navedeni na u tu svrhu načinjenom (državnom) sajtu. A takvih je u ponudi bezmalo dve i po hiljade širom Srbije, ima mesta i turističkih centara koji su zastupljeni sa desetinama, pa i stotinama objekata. Na listi su u Velikoj Plani dva takva, toliko ih je i u Smederevskoj Palanci, u Kovinu jedan, pošteno je reći – u Deliblatu. Ruku na srce, ima nešto slično, i jedan u Vrbovcu, koji se vodi pod Smederevo, ali teško da bi neko ko js odlučio da odmor provede u Smederevu to činio putujući svakog dana baš iz Vrbovca.

Grad koji u svojoj agendi razvoja turizam vazda drži na visokom mestu, a Smederevo to makar deklarativno čini, a nema ga na listi mesta gde možete da nađete smeštaj koristeći (državne) vaučere? Ono, Smederevo poduže ima problem sa imanjem/nemanjem hotela, ali ne manjka privatne inicijative, baš iz tog razloga, otvoreni su brojni pansioni, prenoćišta, hosteli i slično. Dalo bi se razgovarati šta je razlog odsustva Smedereva sa ove liste, da li je to nezainteresovanost, neobaveštenost ili nešto treće. Valjda ima ko o tome da misli, i nešto učini, a ne samo da se reč „turizam“ poteže u prigodnim govorancijama.

Ako laže koza ne laže rog, ovde možete da pogledate listu svih objekata, širom Srbije, koji su u ponudi: https://www.vaucerisrbija.com/lista-ugostitelja

Ili, ako vam je lakše, kompletnu listu u excel-u možete da preuzmete ovde: https://mtt.gov.rs/extfile/sr/35060/Tabela%20za%20sajt%2024.06.2022..xlsx

 

 

Exit mobile version