Site icon podunavlje.info

„Utvrđavanje“: Na dva točka od jedne do druge tvrđave na Dunavu

Izvor: GIZ, EU za tebe, 27. jun 2022 – Jubilarno, deseto po redu, „Utvrđavanje“ od Ramske do Golubačke tvrđave obeležili su juče ljubitelji vožnje na dva točka. Cilj vožnje je da se biciklisti upoznaju sa dve tvrđave na Dunavu, ali i da uživaju u prelepim predelima. Ruta „Utvrđavanja“ poklapa se sa delom međunarodne biciklističke staze Eurovelo 6, putem kojim mnogobrojni turisti iz celog sveta otkrivaju lepote Donjeg Podunavlja i istočne Srbije.

Bitno je istaći, navode organizatori, da se ovom akcijom promoviše i aktivan i zdrav način života i boravak u prirodi. Biciklizam je odlična rekreacija koja doprinosi celokupnom zdravlju, a naravno da utiče i na smanjenje emisije štetnih gasova.

Pozitivna energija, druženje, obilazak Ramske i Golubačke tvrđave i sunčano vreme učinili su da stotinak učesnika i učesnica provede nedelju u lepom raspoloženju.

Biciklističku vožnju „Utvrđavanje“ organizuje Biciklističko-planinarsko društvo „Golubac“, u saradnji sa turističkim organizacijama Golubac i Veliko Gradište, a ove godine uz podršku projekta EU za kulturno nasleđe i turizam koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

 

Exit mobile version