Site icon podunavlje.info

Seoske igre Sportskog saveza Srbije – Radinčani ponovo najbolji

SMEDEREVO, 25. jun 2022 – U Smederevu su juče, po drugi put, održane Seoske igre Sportskog saveza Srbije. Na sportskim terenima Osnovne škole“Branko Radičević“ nadmetalo se u 11 sportskih disciplina. Kao i prošle, i ove godine je plasman na regionalno prvenstvo izborila ekipa Radinca, koja je osvojila 45 bodova, šest više od Binovca i 25 više od Vranova.

Radinčani su trijumfovali u 6 od 11 disciplina; u malom fudbalu, poligonu, skoku u dalj iz mesta, narodnom rvanju, obaranju ruku i šahu. Binovac je bio najbolji u odbojci, nadvlačenju štapa, trci u džakovima i u, najatraktivnijoj disciplini, nadvlačenju konopca. Vranovci su pa bili najbolji u bacanju kamena sa ramena.

Najbolje plasiranim ekipama, pehare i nagrade u vidu sportske opreme, dodelili su predstavnici Sportskog saveza Srbije, koji je, zajedno sa Savezom sportova Smederevo, uz pomoć lokalne samouprave, bio organizator nadmetanja.

Radinac je ovim trijumfom obezbedio pravo nastupa na regionalnom takmičenju, koje će biti u Kučevu 6. avgusta. Pored predstavnika Smedereva, tu će se nadmetati pobednici lokalnih takmičenja iz Grocke, Požarevca, Petrovca na Mlavi, Majdanpeka, Zaječara i domaćina Kučeva.

 

Exit mobile version