Site icon podunavlje.info

Lozničani pobednici Prvenstva OSI Srbije serijskom vazdušnom puškom

SMEDEREVO, 25.  jun 2022 – Na strelištu u Smederevu danas je održano Državno prvenstvo osoba sa invaliditetom u gađanju serijskom vazdušnom puškom. Ekipno su nauspešniji bili članovi SK „Sokolovi“ iz Loznice, u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Jelena Pantović iz kluba domaćina SKOSI R-50, a kod muškaraca Zoran Banjac iz SKOSI Pobednik iz Beograda u klasi SH-2 i ,a u klasi SH-1Zoran Poučki iz SKOSI „Olimp“ iz Zrenjanina.

Lozničani su pobedili u ekipnoj konkurenciji sa 1.075 krugova, 6 više od drugoplasiranih Zrenjaninaca, a treći, članovi SKOSI R-50 iz Smedereva imali su 1.067 krugova.

Među takmičarkama pojedinačno, Jelena Pantović iz smederevskog SKOSI R-50 sa 370 krugova, na drum i trećem mestu bile su njene klupske drugarice Vesna Jovanović i Zorica Ivanović, sa 358, odnosno 353 krugova.

U SH-2 kategoriji Beograđaninu Zoranu Banjcu za pobedu je trebalo 373 kruga, drugoplasirani i trećeplasirani Lozničani, Velezar Šurbat i Goran Ranković, imali su 370, odnosno 357 krugova.

Najvredniji rezultat dan imao je pobednik u klasi SH-2 Zoran Poučki iz Zrenjanina – 376 krugova. Drugoplasirani Milosav Kovačević iz šabačkog radničkog imao je 357, a treći Milan Miličević, kao i pobednik iz zrenjaninskog Olimpa, „ubio“ je 353 kruga.

Pokrovitelj Državnog prvenstva bilo je Ministarstvo omladine i sporta preko Paraolimpijskog komiteta, organizator Invalidski streljački savez Srbije, a domaćin i realizator Streljački klub osoba sa invaliditetom R-50 iz Smedereva.

Exit mobile version