Usvojen rebalans budžeta, izabrani pravobranilac i ombudsman

SMEDEREVSKA PALANKA, 24.  jun 2022 – Danas je održana druga sednica Skupštine opštine Smederevska Palanka u novom sazivu. Rebalans budžeta opštine, danas usvojenom odlukom, uvećan je za više od 200 miliona dinara i sada je nešto više od milijardu i 800 miliona dinara.

Inače, sednica je počela potvrđivanjem mandata odbornicima Jovani Barać, Nikoli Cvetkoviću i Nikoli Šlјukiću, koji su došli na mesta predsednika i zamenika predsednika opštine, odnosno člana opštinskog veća. Odbornički mandati prestali su Miolјubu Radovanoviću i Ivanu Gajiću, koji su imenovani za pomoćnike predsednika opštine. Prestanak mandata je konstatovan i Nikoli Miniću sa koalicione liste Narodna stranka , Pokret slobodnih građana – Ujedinjeni za Palanku – Nenad Milojičić“ zbog ostavke.

Na današnjoj sednici izabran je i zamenik sekretara Skupštine – Viktor Stojićević, kao i Opštinski pravobranilac – Nenad Mladenović.

Dosadašnjem pravobraniocu, Zoranu Stojkovcu, istekao je petogodišnji mandat, a on je danas izabran za opštinskog ombudsmana.

Sa mesta v.d. direktora JKP „Palanka 2020“ razrešen je Nenad Jančić, a novi direktor je Miroslava Stanković Đuričić. Usvojen je predlog Nebojše Pavlovića, šefa odborničke grupe SNS, da se angažuje revizor za obavlјanje revizije poslovanja ovog preduzeća u prethodnom periodu; kao i predlog odbornika opozicije Slobodana Milosavlјevića da se imenuje anketni odbor od više odbornika, koji bi takođe proverio dosadašnje poslovanje JKP „Palanka 2020“.
Usvojena je i Odluka o mreži objekata, vaspitnih grupa, broja deca i vaspitnog osoblja potrebnog za neposredan rad sa decom i Odluka o utvrđivanju broja dece u vaspitnim grupama PU „Čika Jova Zmaj“ za 2022/23. godinu.
Odbornici su usvojili i odluko o finansijskoj podršci energetske sanacije porodičnih kuća, a data je i saglasnost na finansijske izveštaje, zatim izveštaje o radu i poslovanju javnih preduzeća i ustanova za 2021. godinu, kao i na izmene i dopune godišnjeg i finansijskog plana rada za 2022. godinu za preduzeća i ustanove čiji je osnivač opština Smederevska Palanka.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!