Promocija investicionih prilika u turizmu Braničeva i Podunavlja

POŽAREVAC, 24. jun 2022 – U okviru projekta „Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u regionu Braničevo-Podunavlje“, Regionalna razvojna agencija Braničevo-Podunavlje organizovala je u Beogradu prezentaciju investicionih prilika ponuđenih u sektoru turizma i povezanim sektorima na teritoriji ovog regiona.

Događaj je održan za potencijalne investitore i uz prisustvo predstavnika donatora i lokalnih samouprava, koji su bili na raspolaganju da ponude dodatne informacije.

Pored projekcija videa odabranih lokacija, tokom događaja prezentovano je i lokalno kulturno nasleđe kao jedna od ključnih vrednosti Regiona kao turističke destinacije. Gosti su imali prilike da uživaju u prezentaciji nasleđa Vlaha, starih zanata i tradicijskih običaja, ali takođe i u izuzetnoj gastronomskoj ponudi koju Region nudi svojim posetiocima. Na događaju je poslužena hrana i piće više od 15 proizvođača iz Regiona, od kojih su neki i uživo prezentovali svoje proizvode, ali i proizvođačke veštine i znanje. Gosti su na taj način pored korisnih informacija, osetili duh, ukuse i mirise Regiona Braničevo-Podunavlje.

Inače, ovaj događaj je na neki način označio i završetak samog projekta u okviru kojeg je mapirano gotovo 30 investicionih lokaciju u turizmu i povezanim sektorima, a za 15 najperspektivnijih je pripremljen promotivni paket,

Organizovano je više od 10 obuka iz oblasti digitalnog marketinga, korišćenja raspoloživih izvora finansiranja, ruralnog razvoja i korištenja platforme E-turista, za više od 100 aktera iz Regiona, izrađeni su priručnici i video-uputstva za digitalni marketing i izvore finansiranja i identifikovano je oko 25 razvojnih projekata u sektoru turizma.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!