Mala matura – veliki stres

24. jun 2022 – Preventivni polcijski pregledi školskih prostora, pojačano policijsko obezbeđenje na sam dan polaganja ispita, koji će biti održan baš zbog toga u manjem broju škola, blokirani svi stari mejlovi škola, pa uvedeni novi, pristup rezultatima na portalu Moja srednja škola moguć samo sa domaćih IP adresa… Mala matura, i inače priličan stres za osmake ove godine je podignut za nekoliko stepenica više.

Vlada Srbije saopštila je juče da je sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarijom za IT i eUpravu izvršila sve pripreme za polaganje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, koji će se za osmake biti 27, 28. i 29. juna.

Ove godine završni ispit će biti održan u 522 škole u skladu sa odlukom Republičke upisne komisije, a razlog je redukovanja rizika. Sa Ministarstvom unutrašnjih poslova je detaljno razrađen plan obezbeđivanja bezbednosti kako bi završni ispit protekao u najboljem redu i deca bila bezbedna, navodi se u saopštenju.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate imati od 9 časova, na portalu Moja srednja škola na kojem će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita tokom 1. i 2. jula. Ali, iz preventivnih razloga, roditelji će rezultatima završnog ispita i funkciji za podnošenje prigovora na rezultate moći da pristupe samo iz Republike Srbije. Logovanje na portal Moja srednja škola iz inostranstva će biti zaključano do završetka aktivnosti vezanih za realizaciju završnog ispita, odnosno do 5. jula.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!