Miholjski susreti sela ove godine u Saraorcima, Lipama i Maloj Krsni

BEOGRAD/SMEDEREVO,  22. jun 2022 – Ministarstvo za brigu o selu i ove godine potpisalo je ugovore sa 87 jedinica  lokalnih samouprava o dodeli bespovratnih sredstava po javnom konkursu za organizovanje manifestacije ,,Miholјski susreti sela“. Manifestacija traje od 28. juna  do 1. decembra tekuće godine, a ukupan iznos dodelјenih sredstava je 41,3 miliona dinara.

Podnosioci prijave su jedinice lokalne samouprave, koje same osmišlјavaju program. Posetioci će moći da vide nadmetanja u veštinama i disciplinama, bacanje kamena s ramena, potezanje konopca, kulturne sadržaje, literalne sastave učenika, takmičenje u kulinarskim veštinama. Maksimalan iznos po jednoj prijavi iznosi 500 hilјada dinara. Očekuje se učešće oko 1.300 sela i oko 150.000 učesnika i posetioca.

Grad Smederevo je i ove godine konkurisao za sredstva Ministarstva za brigu o selu u cilјu organizovanja manifestacije ,,Miholјski susreti sela“. Podsećanja radi, prošle godine su tim povodom bile organizovane manifestacije u Lugavčini, Vranovu i Mihajlovcu. Ove godine će sredstva Ministarstva biti usmerena na organizovanje Miholјskih susreta sela u Saraorcima, Lipama i Maloj Krsni. Kao i prošle, i ove godine učestvovaće sva ona sela koja imaju kulturno-umetnička društva, predstaviti se igrom i pesmom, kao i udruženja žena sa teritorije Smedereva koja će pokazati tradicionalna srpska jela, običaje, kulturno nasleđe, sve one elemente značajne za opstanak naših sela, navodi se u saopštenju Kabineta gradonačelnika Smedereva.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!