Site icon podunavlje.info

Otvoren novi vrtić u Ulici vojvode Milenka na Carini

SMEDEREVO, 20. jun 2022 – Predškolska ustanova “Naša radost” Smederevo bogatija je za novi, savremeno opremljeni objekat “Bajka”, koji je danas svečano otvoren u Ulici vojvode Milenka na Carini. Novi objekat, u koji treba da bude upisano 70-oro dece, imaće jednu jaslenu i dve mešovite grupe.

Kako je potreba za upisom dece u Predškolsku ustanovu iz godine u godinu sve izraženija, cilj PU “Naša radost” Smederevo je da vrtić bude dostupan svakom detetu, da svako dete raste sa svojim vršnjacima i bogati svoja iskustva, čulo se na otvaranju.

Kako je naglasila direktorka Mirjana Krstić, zahvaljujući saradnji sa Gradskom upravom Smederevo, Vrtić „Bajka“ izgrađen je po najnovijim standardima, ima veliku igraonicu i prostrano dvorište, kao i video nadzor. Opremljen je nameštajem izrađenim u skladu sa novim Pravilnikom o bližim uslovima za otvaranje vrtića.

“Primarni cilj nam je da deca imaju prilike i mogućnosti da upoznaju i istražuju, da budu aktivna, srećna, da se osećaju zadovoljno i prihvaćeno i grade odnose poverenja, uvažavanja, bliskosti i prijateljstva. Svoju posebnost vrtić ’Bajka’ negovaće zajedničkim učešćem dece, vaspitača, roditelja i članova lokalne zajednice”, istakla je direktorka ove predškolske ustanove.

U narednom periodu, prema njenim rečima, ustanova priprema otvaranje još jednog objekta u strogom centru grada.

 

Exit mobile version