DRI: Revizija finansijskih izveštaja Centra za socijalni rad u Kovinu

18. jun 2022 – Državna revizorska institucija objavila je protekle nedelje izveštaj o reviziji finansijskog poslovanja za prošlu godinu Centra za socijalni rad u Kovinu. Među nepravilnostima koje se navode je i ta da Centar nije popisao stanje tuđe imovine dobijene na korišćenje, pa tako ni 18 stanova, ali i putnički automobil, a u poslovnim knjigama nije evidentirano ni 15 mobilnih telefona, čija je vrednost veća od milion dinara.

Što se tiče stanova dobijenih na korišćenje, za socijalno ugrožene grupe, po izveštaju DRI na spisku ih nedostaje 18, ali je zato Centar u popisu iskazao nepokretnost za koju pravo svojine ima drugo pravno lice.

Osim što u popisu fali jedan automobil dobijen na korišćenje, utvrđeno je i da ova ustanova nije donela normativ potrošnje goriva za vozila koja koristi u službene svrhe i nije vršila obračun i kontrolu potrošnje goriva po vozilu u odnosu na pređenu kilometražu na mesečnom nivou, a u Centru za socijalni rad gorivom se snabdevaju četiri automobila (Zastava 10, Opel Vectra Elegance, Opel Crossland Edit i Opel Vivaro).

U postupku revizije, kako je rečeno, utvrđeno je da Centar za socijalni rad nije popisao stanje imovine i obaveza, uključujući i pomenutih 15 mobilnih telefona, čija je vrednost 1.105.000 dinara.

Ima toga još, izveštaj ima 87 strana, pogotovo kada je reč o finansijskom poslovanju, a ako vas zanimaju detalji, izveštaj DRI možete da pogledate na ovom linku.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!