Site icon podunavlje.info

Čelikovi orijentirci najbolji na Prvenstvu Srbije na Kablaru

OVAČAR BANJA, 18. jun 2022 – U okviru Dana planinara Srbije, u organizaciji Planinarsko  kluba Kablar iz Čačka, a uz podršku planinarskog saveza Srbije – Komisije za planinarsku orijentaciju, na terenima Ovčar banje, na planini Kablar, održano je Prvenstvo Srbije u planinarskoj orijentaciji. Pet ekipa Čelika okitilo se nekom od medalјa, dve nose titulu prvaka Srbije u Smederevo, a Čelik je poneo titulu sveukupno najboljeg na takmičenju.

Pionirke Čelia šampionke Srbije

Na državnom prvenstvu je učestvovalo 11 klubova sa 41 ekipom u konkurenciji, kao i 8 ekipa u rekreativnom programu. PSK Čelik je nastupio sa pet ekipa u konkurenciji i jednoj u rekreativnom-promotivnom delu. Titulu prvaka Srbije osvojila je ekipa pionirki u sastavu: Sofija Nikolić, Milica Vasilјević i Angelina Vučković. Prvaci Srbije su i muška ekipa veterana, koju su činili: Dragan Pavlović, Branko Grujić i Dragutin Jeremić. Seniori su se okitili sa dve medalјe, srebrnom i bronzanom. Vicešampioni Srbije za 2022. godinu je prva ekipa Čelika koja je nastupala u sastavu: Saša Nikolić, Dragan Tasić i Dejan Ranković. Druga ekipa seniora Čelika je bronzana, a sačinjavali su je: Aleksandar Živojinović, Danijel Mitrović i Dušan Jovanović.  U promotivnoj-rekreativnoj kategoriji Čelik je osvojio srebrnu medalјu.

Bile su to interesantne staze i predeli, za seniore najduže – 12 kilometra sa 22 kontrolne tačke sa varijantom razdvajanja, najkraće su imale pionirke, 3,5 kilometra sa 6 kontrolnih tačaka. Sve ovo po sunčanom vremenu, fizički jako zahtevnom terenu, strmom ukupnim usponima za seniore od 1.200 metara, sa kamenitom podlogom.

Kad su sabrani bodovi svih ekipa koje su nastupale, najveći broj bodova osvojile su Čelikove, te je tako PSK Čelik na kraju proglašen za ukupnog pobednika takmičenja, za šta je Čelik uručen pehar. Dodelu medalјa i pehara uručili su predsednik PSS Iso Planić i sportski direktor Andrej Ivošev.

Tako je PSK Čelik nastavio tradiciju uspešnih nastupa na prvenstvima Srbije. Šampion je i u ligaškom nadmetanju, a i trenutno vodeći u ligi Srbije.

Sledi pauza u takmičenjima za planinarsku orijentaciju, do avgusta, kada je na programu peto kolo, na Zlatiboru.

Fotografije su iz arhive članova kluba.  

 

Exit mobile version