Goša Montažu u potpunosti preuzima firma Deco iz Vrnjačke Banje

15. jun 2022 – Firma Deco iz Vrnjačke Banje najavila je danas, nakon što je juče na Beogradskoj berzi kupila dodatnih 14,9 odsto, odnosno 33.000 akcija Goša Montaže, uglavnom po ceni od 3.105 dinara, da ima nameru sa preuzme i preostale akcije ovog dela nekadašnjeg giganta, koji je još uvek u vlasništvu malih akcionara,

Ovo je objavila brokerska kuća Momentum Securities. napominjući da Deco, nakon jučerašnjih transakcija, ima 89,9 odsto akcija Goša Montaže, kao i da je gotovo izvesno da će, nakon ponude za preuzimanje, sprovesti i prinudni otkup preostalih akcija.

Pre dve godine Deco je kroz ponudu za preuzimanje, po ceni od 2.271 dinar po akciji, postao vlasnik kontrolnog paketa akcija u Goša Montaži, koji su, od momenta privatizacije, držali menadžment i manjinski akcionari kompanije, uglavnom zaposleni.

Goša Montaža ima sedište u Beogradu, a dva proizvodna pogona, uz prateće službe, nalaze se u Velikoj Plani i Smederevskoj Palanci. Ova firma je učestvovala na projektima na značajnijim objektima regiona kroz energetska postrojenja, objekte regulacije i vodosnabdevanja, mostove, cementare, metaluršku, prehrambenu i procesnu industriju. Širom sveta, Goša Montaža je bila angažovana na izgradnji od brana u Peruu, preko procesnih postrojenja u Rusiji, termoelektrana u Iraku, do železara u Švedskoj.

Foto/ilustracija: Goša Montaža

Skorašnji članci

error: Content is protected !!