Onlajn priprema za polaganje male mature – više od 4.200 zadataka

11. jun 2022 – Kao podršku učenicima osmog razreda u pripremi za završni ispit Ministarstvo prosvete i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, pokrenuli su portal eVežbaonica  na kome učenici mogu da rešavaju zadatke i provere svoje znanje.

Na ovom portalu, koji je od juče dostupan, učenici mogu da pronađu više od 4.200 zadataka iz sedam predmeta; srpski jezik/maternji jezik, matematika, fizika, hemija, biologija, geografija i istorija.

Portal je napravljen u saradnji sa E-upravom i profesorima sa Matematičkog fakulteta u Beogradu i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, a zadaci su raspoređeni prema težini na tri nivoa – osnovni, srednji i napredni nivo, a sastavljeni su na osnovu obrazovnih standarda.

Pored zadataka na srpskom jeziku, na portalu se nalaze i zadaci na osam jezika nacionalnih manjina – albanskom, bosanskom, bugarskom, mađarskom, rumunskom, rusinskom, slovačkom ili hrvatskom.

Završni ispit za učenike osnovnih škola, podsećamo. biće od 27. do 29. juna. Prvog dana je test iz srpskog iz srpskog (maternjeg) jezika, drugog test iz matematike i test za polaznike po programu FOOO, a trećeg kombinovani test.

Pripremna nastava se realizuje u osnovnim školama u terminima koji svaki nastavnik pojedinačno dogovara sa učenicima zbog rasporeda redovne nastave i učeničkih vannastavnih aktivnosti.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!