MUP: Pojačana kontrola saobraćaja ove subote i nedelje

10. jun 2022 – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije tokom vikenda sprovesti pojačanu kontrolu saobraćaja, a akcenat je na otkrivanju najtežih prekršaja koji mogu imati tragične posledice po učesnike u saobraćaju.

U cilju poboljšanja stanja bezbednosti saobraćaja na svim najvažnijim putnim pravcima biće kontrolisano prekoračenje brzine kretanja, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisna upotreba telefona tokom vožnje.

U kontroli saobraćaja biće angažovan maksimalan broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi tehnički uređaji, uključujući radare, alkometre i uređaje za kontrolu psihoaktivnih supstanci.

U poslednje tri godine tokom juna na putevima u Srbiji prosečno je život izgubilo 50 ljudi, a saobraćajne nezgode najvećim delom bile su posledica neprilagođene brzine kretanja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem sačuvaju svoj i tuđe živote i doprinesu očuvanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!