„Domaćinstvo koje su laste izabrale 2022“ – nagrada tona kukuruza

8. jun 2022 – Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i ove godine organizuje takmičenje „Domaćinstvo koje su laste izabrale“  i tako podržava mala domaćinstva koja se poljoprivredom bave na tradicionalan način. Domaćinstvo sa najviše gnezda seoskih lasta nagradiće tonom kukuruza.

Selo se ne može zamisliti bez njegovih živahnih vesnika proleća – seoskih lasta. Opstanak seoskih lasta zavisi od štala i okućnica vrednih domaćina i domaćica u kojima one svijaju gnezda i pronalaze insekte kojima se hrane.

Žele, kako navode iz Društva, da daju šansu svima i nagradimo trud i ljubav prema seoskim lastama. Svi koji ispune uslove za učešće u takmičenju automatski učestvuju u izvlačenju „Srećno gnezdo“. Domaćinstvo koje ima najmanje jedno aktivno gnezdo seoskih lasta i bude imalo najviše sreće da bude izvučeno iz bubnja nagrađujemo vaučerom za kupovinu sadnica voća po izboru u vrednosti od 12.000 dinara.!

Prijavljivanje je putem prijavnog formulara koji možete popuniti >> OVDE << ili  nabrojeve telefona 021/304-49-25 i 011/400-25-61.

PRAVILA TAKMIČENJA

Da bi učestvovali na takmičenju učesnici moraju ove godine da imaju najmanje jedno ili više aktivnih (zauzetih) gnezda seoskih lasta u svom domaćinstvu.

Učesnici moraju da prijave stvaran broj aktivnih gnezda seoskih lasta. Žiri će proveriti verodostojnost prijavljenog broja gnezda. Provera broja gnezda će se vršiti od domaćinstva sa najviše prijavljenih aktivnih gnezda. Kada žiri ustanovi koje domaćinstvo ima najveći broj gnezda domaćinstva sa manjim brojem se neće proveravati.

Nagrađuje se domaćinstvo sa područja Republike Srbije koje bude imalo najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta. Pod domaćinstvom se smatraju objekti u vlasništvu jedne porodice ili poljoprivrednog gazdinstva, a ne objekti zadruga, velikih poljoprivrednih kombinata i drugih preduzeća. Svaki učesnik može kandidovati samo jedno domaćinstvo. U slučaju da postoje dva ili više domaćinstva sa istim brojem aktivnih gnezda, o pobedniku će odlučiti žiri.

Nagrade:
– Domaćinstvo koje su laste izabrale: 1.000 kg (1 tona) kukuruza.
(Zbog variranja cene kukuruza organizator zadržava pravo da glavna nagrada bude manja od 1.000 kilograma ukoliko dođe do rasta cena kukuruza u odnosu na dan 29.5.2022. godine)

– Srećno gnezdo: vaučer za kupovinu sadnica voća po izboru u vrednosti od 12.000 dinara.

Takmičenje je ušlo u završnu fazu, broj gnezda mora biti prijavljen do kraja ove nedelje, do 12. juna 2022. do kraja dana. Кonačni rezultati takmičenja biće objavljeni na stranici www.pticesrbije.rs do 19. juna 2022. i u sredstvima javnog informisanja. Pobednici konkursa će biti obavešteni o nagradama u posebnom imejlu ili telefonskim pozivom od strane Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Foto/ilustracije: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!