Site icon podunavlje.info

Čelik najuspešniji u trećem kolu Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji

SMEDEREVO, 5. jun 2022 – Juče je održano odloženo treće kolo Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji, trka je bila u organizaciji planinarskog sportskog kluba Mosor iz Niša, na terenima Kameničkog visa, u okolini Cerjanske pećine. Na takmičenju je učestvovalo 6 planinarskih klubova sa 27 ekipa. PSK Čelik je imao 6 ekipa u takmičarskom i jednu u rekreativnom delu i osvojio četiri prva, dva druga i jedno četvrto mesto.

Pobednici su u pionirskim i veteranskim kategorijama. Pionirke koje su osvojile zlatnu medalјu nastupile su u sastavu: Marta Trajković, Mina Vučković i Sara Savić. Zlatnu pionirsku ekipu činili su: Mihajlo Minić, Lazar Milutinović i Ilija Milutinović. Za zlatnu Čelikovu medalјu u konkurenciji veteranki izborile su se: Nataša Stanisavlјević, Bilјana Grujić i Danijela Jeremić. Ekipa veterana, koju su činili Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Dragan Tasić, nastavila je tradiciju nepobedivosti i osvajanja zlatnih medalјa.  Seniorke Čelika, Bilјana Aranđelović, Marija Trajković i Nataša Vasojević, osvojile su drugo mesto i srebrne medalјe, a seniori, Saša Nikolić, Aleksandar Živojinović i Danijel Mitrović, bili su četvrtoplasirani.  Rekreativci su osvojili srebrnu medalјu.

I na takmičenju, Čelik je opet bio najuspešniji, pobednik ovog kola lige, a najuspešniji je inakon održana četiri kola lige za 2022. godinu. Čelik je zadržao vodeću poziciju u Ligi Srbije i nastavio put odbrane titule šampiona koja je već četiri godine uzastopno u Smederevu..

Inače, po završetku takmičenja, lјubazni domaćini obezbedili su ulazak u pećinu, koja je spomenik prirode, počinje na mestu poniranja Provalijske reke na visini 515 metara nadmorske visine. Pećina je duga više od 7 kilometara, al takmičari su mogli da dođu samo do prvog jezera na 30-tak metara od ulaza. Za ozbilјniji obilazak, treba da bude manja grupa i bolјa oprema.

Sledeće takmičenje u planinarskoj orijentaciji je Prvenstvo Srbije koje će biti na terenima Ovčara i Kablara u okolini Ovčar banje.

Fotografije iz arhiva članova kluba.

Exit mobile version