Za kraj, poraz od Sušice, u utakmici bez rezultatskog značaja

SMEDEREVO, 4. jun 2022 – Fudbaleri Smedereva okončali su sezonu gostovanjem u Kragujevcu, vodili na poluvremenu protiv domaće Sušice, da bi na kraju, posle brojnih propuštenih šansi, teren ipak napustili pognute glave: Sušica – Smederevo 2:1 (0:1).

Po sparnom i teškom vremenu za igru, domaći su bili prvi koji su pripretili u 6. minutu i to preko bivšeg igrača Smedereva Nenada Đurdevića, koji je šutirao pravo u Tasića.

Samo tri minuta kasnije i Smederevci su mogli da se raduju;  Zličič odlično upošljava Luku, ali golman Sušice brani udarac, da bi nešto kasnije i domaći preko Todorovića bila u prilici da savladaju Tasića.

Rezultat se posle ovih propuštenih šansi ipak promenio u 14. minutu. Strelac je bio Kilibarda, koji je odlično realizovao kontru i asistenciju iskusnog Luke za vođstvo Smedereva.

U 20. minutu umalo 0:2; Bojić spaja Zličića sa golom, ovaj šutira po zemlji, ali lopta udara u stativu. U istom minutu Đurdević šutira, Tasić je odlično postavljen i čuva vođstvo Smedereva.

Zličić ponovo propušta priliku u 26. minutu za duplira vođstvo posle centaršuta Kilibarde, sa 2-3 metra glavom šutira preko gola.

Domaći su imali priliku u 31. minutu, kada je Krtinić bio najviši u šesnaestercu posle ubačene lopte iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane. Nakon toga Sušica nastavlaj da pokušava, a Smederevci prete iz kontri, ali bez izrazitih prilika.

U drugo poluvreme domaći su ušli motivisanije, igrali bolje nego u prvom i sa nekoliko udaraca ozbiljno pripretili Tasiću, uz to su i više puta simulirali penal, ali vrlo dobro sudija Borisavljević nije reagovao.

A onda je stigao blic krig domaćih. Prvo u 59. minutu Radojičić koristi asistenciju Đurđevića i izjednačuje rezultat. Samo tri minuta kasnije domaći preokreću. Posle konfuzije u odbrani Smedereva i gužve u šesnaestercu najbolje se snašao Vulić čiji šut od stative završava u golu.

Ponovo je Đurđević pobegao štoperima Smedereva u 68. minutu, ali je Tasić krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Smederevo je priliku da izjednači imalo u 75. minutu; Bojić šutira sa 20 metara, no golman domaćih to brani.

U 79. minutu ponovo preti Sušica preko Cvijovića, koji šutira pored gola.

Smederevci su blizu postizanja gola bili i u 84. minutu, kada je Bojić centrirao a Stanić šutirao pored gola, da bi kapiten Smedereva pokušao u nadoknadi vremena makazicama, ali je i ova lopta otišal preko gola domaćih, koji su tako mogli da se raduju osmoj pobedi u prvenstvu.

Smederevo je završilo na šestoj poziciji na tabeli sa 48 bodova. U Prvu ligu ide užička Sloboda, koja je imala isti broj bodova kao i Sloga iz Požege, ali i bolji međusobni skor. Iz lige ispadaju Trepča, RSK iz Rabrova i Budućnost iz Arilja.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!