Kraj godine i za maturante srednjih stručnih i specijalizovanih škola

SMEDEREVO, 3. jun 2022 – Maturantima gimnazija poslednji dan školovanja bio je prošle nedelje, a danas su se od školskih klupa oprostili i oni koji su išli protekle tri ili četiri godine u srednje stručne i specijalizovane škole, kakav je slučaj sa učenicama, i ponekim učenikom, Medicinsko-farmaceutske škole „Sveta Petka“ na fotografiji.

Za maturante gimnazija je škola možda gotova, ali ne i kraj njihovim obavezama. Tu je polaganje maturskog ispita, a one koji žele da nastave školovanje i prijemni na fakultetima.

Osnovci pa samo sa zavišću mogu da gledaju slike maturanata na ulicama ovih dana, pogotovo što je i njima školska godina produžena za tri dana zbog epidemije korona virusa, pa će nastava umesto do 21. trajati do 24. juna. Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust je po starom kalendaru trebalo da počne u sredu, 22. Osmaci je trebalo da se raspuste od 7. juna, ali… Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, učenici u Srbiji su imali produženi raspust nakon Dana državnosti, a prethodno je iz istog razloga bio produžen i jesenji raspust. Tako je, u skladu sa odlukom Ministarstva prosvete, sve pomereno za tri dana.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!