Site icon podunavlje.info

Potpisan ugovor za izgradnju vrtića u Radincu

BEOGRAD, 2. maj 2022 – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je danas ugovore za izgradnju novih vrtića sa gradonačelnikom Smedereva Jovanom Bečom i predsednik opštine Šid Zoranom Semenovićem. Smederevski vrtić će biti u Radincu, ukupna vrednost projekta je više od 1,7 miliona evra, a radovi treba da počnu u avgustu i da traju dvanaest meseci.

Ovaj objekat, od oko 1.600 kvadrata, moći će da primi oko 250 mališana sa teritorije mesnih zajednica „25. maj“, Radinac, Ralјa, Lipe i Vranovo. Planirano je da u vrtiću bude formirano trinaest grupnih soba za uzrast od 3 do 5 i po godina. U prizemlјu treba da bude osam, dok je na spratu pet grupnih soba, a tu će biti smešteni i garderober za odeću i obuću, sanitarne prostorije, sanitarni čvor za osoblјe i prateći pomoćni prostori, soba za vaspitače sa prostorom za didaktički materijal, prostorija za preventivni zdravstveni rad i izolaciju bolesne dece, distributivno-prihvatna kuhinja. Objekat će biti opremlјen svim pratećim elementima za kvalitetan boravak dece.

Izgradnjom ovog vrtića, kako se moglo čuti od gradonačelnika Smedereva, biće rešen dugogodišnji problem, a Beč je najavio i da će se u narednom periodu raditi na donošenju dodatnih mera na pobolјšanju populacione politike u Smederevu. U toku  je, podsetio je, izrada projekta za izgradnju centralnog vrtića, a očekuje se da će radovi na njegovoj izgradnji otpočeti sledeće godine.

Za vrtić u Šidu, da ne ostane nedorečeno, izdvojenoje  oko 131 milion dinara i prostiraće se na površini većoj od 1.100 metara kvadratnih, a imaće kapacitet 140 mesta.

Foto: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Exit mobile version