Kakav je uticaj puteva na nastanak najtežih saobraćajnih nezgoda

2. maj 2022 – Javno preduzeće „Putevi Srbije“ raspisalo je tender za izradu „Projekta nezavisnih ocena uticaja puta na nastanak saobraćajne nezgode sa poginulim licima na državnim putevima u Republici Srbiji“. U projektu, kako je navodi u oglasu objavljenom na portalu javnih nabavki, treba da budu analizirano da li i u kojoj meri putevi u Srbiji utiču na nastanak saobraćajne nezgode sa poginulim licima, a treba da budu obuhvaćene saobraćajne nezgode od 2020. godine pa na dalje.

Procenjena vrednost javne nabavke je 20,8 miliona dinara, rok za podnošenje ponuda je 27. jun. Vreme trajanja projekta je devet meseci od datuma potpisivanja ugovora, a za to vreme potrebno je da bude urađeno 450 izveštaja za saobraćajne nezgode sa poginulim licima.

Projekat, kako se u dokumentaciji navodi, treba da obezbedi i predlog mera koje će doprineti poboljšanju identifikovanih opasnih mesta, odnosno deonica, i na kojima će, nakon implementacije, biti podignut nivo bezbednosti saobraćaja na državnim putevima u Srbiji.

Poseban akcenat je na uticaju puta i njegov doprinosa nastanku i posledicama saobraćajne nezgode, kao i detaljan predlog mera za sprečavanje sličnih tipova (vrsta) nezgoda na posmatranoj lokaciji ili bilo kojoj drugoj sličnoj lokaciji.

Foto/ilustracija: podunavlje.info©

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!