Privremene mere u sudijskoj organizaciji Podunavskog okruga

1. јun 2022 – Izvršni odbor Fudbalskog saveza Podunavskog okruga odlučio je da se u sudijskoj organizaciji uvedu privremene mere. Razlog je što ni dva meseca nakon odlaska dotadašnjeg predsednika, kada je Zoran Široki podneo ostavku, nije održana skupština organizacije i nije izabran novi prvi čovek sudija Podunavskog okruga.

Privremene mere su oročene na 45 dana i za to vreme treba da se usklade dokumenta sudijske organizacije okruga sa aktima viših saveza. Za predsednika privremenog organa izabran je Aleksandra Govedarević iz Velike Plane, koji je na listi sudija Prve lige Srbije.

Kao i tokom prvenstva, baraž za popunu Podunavske okružne lige biće u nadležnosti verifikovanih organa. Komesar za suđenje je Aleksandar Milić (OFS Velika Plana), komesar za takmičenje je Novica Pavlović (OFS Smederevska Palanka), a disciplinski sudija Goran Lazić (GFS Smederevo).

Pre sednice Izvršnog odbora FSPO obavljen je žreb i određeni su parovi nadmetanja za popunu Podunavske okružne lige. Prva utakmica zakazana je za 5. jun, a sastaju se Cerovac 2013 i Omladinac. Sledeća je 12. juna, a rivali su Crvena zvezda iz Suvodola i poraženi iz prvog susreta. U slučaju da prva utakmica bude završeno nerešeno Zvezda će igrati protiv Cerovca. Treća runda baraža je 15. juna, igraju pobednik iz prvog kola i Crvena zvezda.

Sve utakmice baraža, po bod sistemu, igraju se na stadionu FK Jasenica u Smederevskoj Palanci sa početkom u 17 i 30.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!