Odabrane pesme za drugi krug izbora za nagradu „Tomislav Stevanović“

SMEDEREVO, 1. јun 2022 – Dobitnik poslednje ustanovljene nagrade na festivalu Smederevska pesnička jesen, posvećene Tomislavu Stevanoviću, a namenjene pesnicima koji pišu o Smedereva i svemu što Smederevo čini, bira se na specifičan način, u tri etape.

Od pristiglih pesma selekciju prvo pravi žiri, a te pesme će biti postavljene na zvaničnoj stranici festivala https://www.facebook.com/pesnicka.jesen/. Sledi glasanje posetilaca, da bi potom pesme pet autora, čije su pesme dobile najviše glasova, bile predstavljene na Festivalu. Pobednika će odabrati publika glasanjem u sali nakon predstavljanja autora.

Ove godine na konkursu za nagradu je su učestvovala 32 autora sa 46 pesama, a izabrane od strane žirija možete da pogledate OVDE. Same pesme će, kako su najavili organizatori, biti objavljene danas,  1. juna, i tada može da počne glasanje posetilaca FB stranice SPJ.

Ovu nagradu, podsećamo dodeljuje, Međunarodni festival poezije „Smederevska pesnička jesen“ u saradnji sa Rotari klubom Smederevo, a pobednik dobija plaketu i objavlјivanja pesme u zborniku festivala Pesnički meridijani Smedereva..

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!