Javni poziv Ministarstva privrede: „Srbija i EU: Oprema za privredu“

1. maj 2022 – Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru  Programa „Srbija i EU – Oprema za privredu“. Preduzetnicima, zadrugama, mikro i malim preduzećima ove godine je na raspolaganju bespovratno 3,1 milijarda dinara. Najveći iznos 1,9 milijardi dinara obezbedilo je Ministarstvo privrede, dok je 10 miliona evra iz pretpristupnih fondova EU – IPA 19 .

Poziv je otvoren za sva mikro, mala preduzeća, preduzetnike i zadruge, koji se bave proizvodnom i građevinskom delatnošću i uspešno posluju najmanje dve godine. Program omogućava dobijanje bespovratnih sredstava za nabavku nove opreme u iznosu do 25 posto neto nabavne cene i finansiranje ostatka sredstava kroz povoljne kredite, uz samo 5 procenata sopstvenog učešća, preko partnerskih banaka i lizing kompanija.

Javni poziv otvoren je do utroška raspoloživih  sredstava, a najkasnije do 31. decembra 2022. godine. Spisak partnerskih banaka, lizing kompanija i sve informacije neophodne za učešće nalaze se na internet prezentaciji www.preduzetnistvo.gov.rs, kao i na sajtovima Ministarstva privrede i  Razvojne agencije Srbije.

Program podrške domaćim privrednicima koji Ministarstvo kontinuirano realizuje od 2015. ove godine je podržala i Evropska unija.

Foto/ilustracija: podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!