„Za obroke“ – humanitarni vašar kao vid borbe protiv gladi

SMEDEREVO, 31. maj 2022 – Humanitarno udruženje „Krilo“ u saradnji sa organizacijom Protok21 organizuje u Smederevu humanitarni vašar „Za obroke“ i poziva sve sugrađane da dođu ispred GRAD-a (zgrada u dvorištu Silosa) u subotu, 4. juna, od 15 do 21 čas i budu deo humane akcije prikupljanja novčanih sredstava za obroke.

Svi zainteresovani mogu da učestvuju u humanitarnom vašaru i tako pomognu svima onima kojima je pomoć najpotrebnija. Jedan od načina na koji mogu da budu deo ovog vašara jeste donošenje svojih proizvoda i prodaja na tezgama koje će biti obezbeđene u dvorištu Silosa (prijavljivanje putem direktne poruke na Facebook stranici Krilo), a drugi način je da posete štandove i kupe proizvode, usluge ili stvari koje su drugi doneli. Humanitarni vašar je osmišljen tako da izlagači, oni koji donesu svoje proizvode ili stvari, oni i prodaju i taj novac doniraju za obroke. Sakupljen novac će zatim biti pretvoren u obroke, a sve ono što građani donesu, a ne proda se, vraćaju kući.

Ovom prilikom će biti prikupljana i odeća, obuća i sredstva za higijenu za četvoročlanu porodicu (samohrani otac, dvoje dece i stara bolesna baka), a akcija nosi naziv „Za porodicu iz komšiluka“. Svi koji su u mogućnosti, pozvani su da donesu odeću za devojčicu u veličini 7 i obuću u veličini 29-30, kao i odeću za dečaka u veličini 10, a obuću 31-32. Tako će na jednom mestu biti sabrana sva humanost Smederevaca, pa će i ovo junsko subotnje popodne biti ispunjeno dobro energijom i druženjem.

– Pozivam i sve one koji imaju višak stvari (knjige, stripove, torbe, ukrase, slike, čestitke, polovnu ili novu garderobu, obuću itd), a one su očuvane i čiste, da ih donesu i prodaju na tezgama koje smo obezbedili specijalno za ovu priliku. Naglašavam samo da mi nemamo prostor za skladištenje, pa se svi neprodati proizvodi i stvari vraćaju kući zajedno sa vlasnicima. Još jednom, pozivam i sve ostale prijatelje i podržavaoce humanitarnih akcija da dođu i kupovinom učestvuju, da se prikupi što više obroka. Hajde da se svi organizujemo i prikupimo što više donacija, kako niko ne bi bio gladan – kaže Slavica Ilić ispred humanitarnog udruženja „Krilo“.

Humanitarno udruženje „Krilo“ je osnovano krajem novembra 2020. godine. Od tada pruža pomoć svim socijalno ugroženim porodicama i učestvuje u pomoći prikupljanja novca za lečenje bolesne dece. Svi ljudi dobre volje su pozvani da podrže rad ovog udruženja i tako budu deo humanitarnih akcija koje organizuju.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!