Produžena važnost Uredbe o ograničenju cena goriva do 30. juna

31. maj 2022 – Vlada Srbije produžila je danas trajanje Uredbe o ograničenju cene naftnih derivata do 30. juna 2022. godine, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je najviše maloprodajne cene derivata nafte za period od 00 časova 1. juna do 15 časova 3. juna. Tako će se evrodizel će u tom periodu prodavati najvi[e po 203,50 dinara za litar, a evropremijum BMB 95 za 187 dinara za litar.

Kontrolisanje cene goriva u Srbiji, podsećamo, na snazi je od 10. februara kada je Vlada odlučila da Uredbom određuje maloprodajne cene dva osnovne kategorije evrodizel i evropremijum BMB 95. Potom je ona 10. marta produžena na još mesec dana i oročena do 11. aprila. Pre mesec dana usvojena je izmenjena uredba koja se odnosi na ograničavanje cena evro dizela i evro premijuma BMB 95, koja je oročena do 31. maja.

Danas utvrđene cene su bile na snazi od prošlog petka, kada su obe vrste goriva čija je cena ograničena uredbom Vlade Srbije poskupele. Cena dizela povećana je tada za nešto više od dinar, dok je benzin poskupeo za tri dinara.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!