Nagrade za smederevske učenike na republičkoj „Književnoj olimpijadi“

SMEDEREVO, 31. maj 2022 – U Sremskim Karlovcima održano je 9. Republičko takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola iz književnosti „Književna olimpijada“, na kojem su smederevski učenici osvojili dve treće nagrade. Lara Zlatković, učenica sedmog razreda OŠ „Ivo Andrić“ u Radincu, nastavnik Miljana Kravić, a u kategoriji učenika srednjih škola Aleksa Spasić, učenik drugog razreda Gimnazije u Smederevu. profesor Svetlana Nešić.

Na ovogodišnjoj republičkoj „Književnoj olimpijadi“, prestižnom takmičenju koje organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Karlovačka gimnazija, najstarija gimnazija u Srbiji, Podunavski okrug predstavljalo je ukupno petoro osnovaca i troje učenika gimnazija.

Prema tradiciji utvrđenoj pre devet godina, sa ciljem da se afirmišu najuspešniji učenici i njihovi nastavnici i željom da se javno pohvali znanje, rad, zalaganje i entuzijazam koje su oni pokazali pripremajući se za takmičenja nakon dužeg, izuzetno teškog perioda realizacije nastave, Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug organizovaće u subotu, 11. juna svečani skup povodom završetka ovogodišnjeg takmičarskog ciklusa u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo. Skup najboljih takmičara Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane simboličnog je naziva: „Dragulji našeg vremena  –  čuvari srpskog jezika i književnosti“.

Tom prilikom ovo strukovno udruženje nastavnik, nagradiće diplomama i vrednim knjigama učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na okružnom nivou takmičenja iz književnosti (Književna olimpijada) i na okružnom nivou takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture.  Na svečanom skupu biće uručene i zahvalnice nastavnicima koji su učenike vredno pripremali za takmičenja učeći ih da vole književnost i da neguju srpski jezik, pravopis i jezičku kulturu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!