Devojčice radinačkog Mladog radnika sedme i osme u državi

RADINAC, 30. maj 2022 – Pionirke Rukometnog kluba Mladi radnik iz Radinca sezonu su okončale nadmetanjima na Prvenstvu Srbije za devojčice do 12 i do 14 godina. Sam plasman među 12 najboljih u državi u obe kategorije je veliki uspeh za ovaj klub, a osvajanje sedmog „starijih“, odnosno osmog mesta mlađih, nagoveštava da Radinčani ne moraju da brinu za naslednice u sadašnjoj seniorskoj ekipi koja se nadmeće u Super B ligi.

Prvo su devojčice do 14 godina prethodnog vikenda u Kraljevu, nakon utakmica po grupama, s jednom pobedom i jednim porazom, izborile da se nadmeću za plasman od petog do osmog mesta. U poslednjoj utakmici savladale su ubedljivo Medicinar iz Šapca sa 22:10 i tako prvenstvo završile na sedmoj poziciji. Radinčanka Lena Janković izabrana je u idealnu postavu prvenstva.

Proteklog vikenda Novi Sad je bio domaćin odmeravanja snaga najboljih u kategoriji do 12 godina. Radinčanke su, baš kao i njihove nešto starije koleginice, u grupnoj fazi imale jednu pobedu i jedan poraz, što je bilo dovoljno takođe za borbu od 5. do 8. mesta. Na žalost, tu su ih dočekale mlade rukometašice beogradskog Radničkog i domaće Vojvodine, pa je osmo mesto u konačnom plasmanu bio njihov domet.

U svakom slučaju, nije baš često da jedna tako mala sredina ima dve ekipe u obe konkurencije. Halas Jožef iz Ade i Mladi radnik iz Radinca su izuzetak koji daje nadu da ženski rukomet može da se neguje i mimo tradicionalnih centara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!