Uspešni nastupi orijentiraca Čelika na Bežanijskoj kosi i Avali

SMEDEREVO, 29. maj 2022 – Ovog vikenda članovi PSK Čelik učestvovali su na dva takmičenja i osvojili ukupno 13 medalja; prvo na terenima Bežanijske kose, gde je održano 12. kolo Orijentiring lige Srbije, a u nedelјu, na Avali, u 4. kolu lige Srbije u Planinarskoj orijentaciji.

U organizaciji Orijentiring saveza Beograda na terenima Bežanijske kose, blok 49 sa okolinom, održana je sprint trka kao redovno, dvanaesto kolo Orijentiring lige Srbije za 2022. godine. Ova trka bodovana je i za Svetsku ligu. Na takmičenju je učestvovalo 188 takmičara iz 18 klubova. Čelik je predstavljalo 18 takmičara, koji su osvojili 7 medalјa,  dve zlatne, tri srebrne i dve bronzane. Najviše su se istakli osvajači zlatnih medalјa Mihajlo Minić i Dragan Pavlović.  Srebrnom medalјom okitili su se Anka Ranković. Jelena Živojinović i Dejan Ranković, dok su bronzane osvojili Lazar Milutinović i Bilјana Aranđelović. Čelik je proglašen za najuspešniji klub u ovom kolu lige, za šta je dobio pehar pobednika.  Ovom trkom Čelik je u ukupnom plasmanu zadržao drugo mesto, s tim da su pioniri i veterani prvoplasirani, a seniori drugoplasirani.

U okviru majskih sportskih dana na Avali, u organizaciji planinarskog društva Avala, održano je 4. redovno kolo Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji. Start i cilј trke bio je na prostoru planinarskog doma Čarapićev brest, a na takmičenju je učestvovalo 9 klubova iz Srbije sa 41 ekipom, među kojima je bilo i 7 ekipa iz PSK Čelik – 6 u takmičarskom i jedna u rekreativnom delu. I na ovom takmičenju, u takmičarskom delu, najuspešnije su bile ekipe Čelika, koje su osvojile 6 medalјa; 3 zlatne i 3 srebrne. Čelik je i ukupni pobednik ovog kola lige, a za taj uspeh dodelјen je pehar. Dvostruka pobeda seniorki, a zlatna, ovog puta, bila je prva ekipa Čelika u sastavu: Bilјana Aranđelović, Nataša Vasojević i Marina Stankić, dok je srebrna druga ekipa koju su činile: Teodora Milutinović, Aleksandra Jovanović i Darinka Radenković. Pobednik ovog kola lige je i seniorska ekipa Čelika koja je na ovom takmičenju nastupila u sastavu: Aleksandar Živojinović, Nemanja Vasilјević i Danijel Mitrović. Dvostruku pobedu ostvarili su i veterani, a bolјa je bila ona koja je i višestruki šampion Balkana: Dragan Pavlović, Dragutin Jeremić i Nebojša Milovanović. Srebrna je bila druga ekipa veterana u sastavu:Dragan Tasić, Dejan Ranković i Dušan Jovanović. Do srebra su došli i pioniri: Ilija Milutinović, Nikola Tasić i Lazar Milutinović. Tako je Čelik i ovog vikenda, potvrdio visoku klasu u borbi za odbranu titula prvaka Srbije u Planinarskoj orijentaciji.

Već predstojećeg vikenda Čelik učestvuje na takmičenju u okviru odloženog trećeg kola Lige u planinarskoj orijentaciji na Kameničkom visu – Cerjanska pećina kod Niša.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!