Pobeda za oproštaj od navijača i obeležavanje jubileja

SMEDEREVO, 29. maj 2022 – U poslednjoj utakmici pred domaćom publikom u ovoj sezoni fudbaleri Smedereva su savladali Slogu iz Bajine Bašte sa 2:0 (1:0) i tako pobedom obeležili dvadesetu godišnjicu ulaska u finale Kupa, koji su godinu dana kasnije, baš na ovaj dan, osvojili.

Samo što se krenulo sa centra Smederevo je imalo šansu; Blagojević je započeo akciju, asistirao Milovanović, a Bojić sa 14-15 metara snažnim šutem prebacio okvir gola. Potom još jednu izglednu priliku nije iskoristio Nešović.

Promašaje domaćih umalo nije kaznio Dželebdžić, čiji je udarac Tasić uspešno odbranio.

Inicijativa domaćih krunisana je posle nešto više od pola časa igre, kada je Bojić kod druge stative pronašao Kilibardu, za sigurnu egzekuciju sa ivice peterca.

Samo što je počeo nastavak gosti su opet pripretili preko Dželebdžića, koga je izblokirao Maksić. Potom je dva zicera imao Kilibarda, a izgledne šanse nisu iskoristili Bojić, zatim Stanić i na kraju Nešović.

U samoj završnici, na pas Vukadina, u prazan prostor utrčao je Nešović, zaobišao golmana Sloge i prosto se ušetao u mrežu rivala, postavivši tako konačan rezultat.

U poslednjem kolu Smederevo gostuje ekipi Sušice.

Foto: R.G.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!