Andrijano Knežević posle pet godina ponovo među svojima

SMEDEREVO, 28. maj 2022 – Nakon prošlogodišnjeg ubedljivog osvajanja prvog mesta u Trećoj futsal ligi Srbije malo je nedostajalo da sličan uspeh Smederevci ostvari i u drugoligaškom takmičenju.  Za novi pohod na vrh tabele u narednoj sezoni trebaće im i pojačanja, a jedno takvo je danas stiglo – povratnik u redove Smedereva Andrijano Knežević.

Minulu sezonu u drugom rangu takmičenja u državi obeležio je višestruki šampion kragujevački Ekonomac, koji je izborio direktan povratak u Prvu ligu. Plasman u najviši stepen takmičenja izborili su kroz baraž drugoplasirani Novi Sad i treći Palež. Novosađani su bili bolji od ekipe Zemuna,a Obrenovčani od Vinter Sporta iz Niša. Sa 8 pobeda,3 remija i 7 poraza Smederevci su zauzeli četvrto mesto. Da nisu od takmičenja odustali Crvena zvezda i Tisa gotovo izvesno da bi dugogodišnji prvoligaš iz Đurđevog grada bio učesnik baraža.

– Dugo smo bili u konkurenciji za osvajanje trećeg mesta, ali nas je gašenje ova dva kluba totalno poremetilo. Skoro dva meseca nismo igrali na našem parketu, a zbog pauze nam je u priličnoj meri poremećen i ritam igre. Ono što smo propustili u prošloj pokušaćemo da nadoknadimo u narednoj sezoni. Posle petogodišnjeg odsustva u klub se vratio Andrijano Knežević, koji će, ubeđen sam, biti značajno pojačanje. Osim njega, angažovaćemo još dvojicu novajlija. Sa postojećim igračkim kadrom sigurno ćemo krenuti na vrh tabele – najavljuje Goran Lazić, predsednik KMF Smederevo.

Andrijano Knežević (na slici levo, u žutom, sa bratom od strica, golmanom Milošem Kneževićem) poslednjih pet sezona je branio boje Novog Pazara, Kalče i Jastrepca, da bise danas vratio u matični klub, kako sam kaže, sa jasnom željom da klub izbori povratak u najviši stepen takmičenja.

Da se u ovom klubu značajna pažnja posvećuje i mlađim kategorijama svedoči i činjenica da su prošle, a i ove godine omladinci, koje predvodi nekadašnji reprezentativac Dragan Đorđević, ostvarili plasman u finale takmičenja za prvaka države. Uz to, Uroš Nikolić, Mateja Ćirka, Nemanja Paunović, Branislav Živanović i golman Danijel Dičić, kao i Andrija Marjanović, koji je prešao u FON, branili su boje omladinske reprezentacije Srbije.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!