Site icon podunavlje.info

Rešenje ulaznog sektora u Tvrđavu, po svemu sudeći, naredne godine

BEOGRAD, 27 maj 2022 –  U Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Beogradu danas je održan sastanak čija je tema bila kratkoročno i dugoročno planiranje obnove, uređenja i korišćenja Smederevske tvrđave. Najviše pažnje posvećeno je neophodnim aktivnostima u vezi sa rešavanjem obnove i uređenja ulaznog sektora u Tvrđavu.

Na sastanku, koji je, kako se navodi u saopštenju, inicirao gradonačelnik Smedereva Jovan Beč, zaključeno je da je neophodno uže stručno sagledavanje pristupa rešavanja obnove ulaznog sektora, formulisanje projektnog zadatka i izrada projekta. Zbog toga je dogovoreno je da se tokom juna meseca u Smederevu organizuje skup užeg stručnog tima kako bi što pre započela realizacija dogovorenog.

Na osnovu izjave predstavnika Republičkog zavoda može se očekivati da se u drugoj polovini tekuće godine obave sve neophodne pripreme kako bi se te aktivnosti realizovale tokom naredne.

Sastanku su prisustvovali, pored gradonačelnika Jovana Beča, ispred Republičkog zavoda direktor Dubravka Đukanović, Snežana Jejić i Estela Živković Radonjić, ispred Grada Smedereva glavni urbanista grada Vladislava Živanović Ristović i ispred Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo v.d. direktora Dejan Radovanović i Jasmina Popović Rusimović.

Exit mobile version