Na Dunavu zaplenjena najveća količina nelegalnih cigareta u Srbiji ikada

25 maj 2022 – Službenici Uprave carina su juče na Dunavu uspeli da zaplene rekordan tovar od čak 50 tona neprijavljenih cigareta raznih robnih marki i tako preseku još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznim proizvodima, objavila je danas Uprava carina.

Tokom akcije koja je kulminirala zaplenom tri brodska kontejnera u luci Prahovo, carinicima su podršku pružili Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i inostrani partneri koji se bave suzbijanjem krijumčarenja.

U toku je detaljan pregled zaplenjenog tovara, a očekuje se da ekvivalent masi od 50 tona ili gotovo 40 miliona komada nelegalnih cigareta, što bi bila najveća pojedinačna zaplena cigareta na granicama Srbije ikada zabeležena.

Ceo slučaj otkriven je nakon što je tovar kamionima ušao u Srbiju iz Crne Gore sa namerom da tranzitira brodskim putem ka Rumuniji, ali se nakon istupa ka toj susednoj zemlji ubrzo opet volšebno pojavio na carinskom području Republike Srbije ne prijavljujući prethodno robu koju prevozi.

Precizna količina krijumčarenih cigareta biće poznata tek nakon detaljne kontrole koja zbog veličine tovara može da potraje i do 24 časa, a o krajnjem ishodu ovog slučaja na kome je trenutno angažovano svo raspoloživo ljudstvo Uprave carina Srbije – javnost će biti obaveštena nakon što detaljan pregled bude bio okončan, navodi se u saopštenju Uprave carnina.

Informacija i foto: Uprava Carina

Skorašnji članci