Kragujevčani nadigrali Pančevce, stigli na korak od ostanka u Superligi

SMEDEREVO, 25. maj 2022 – Radnički iz Kragujevca je u Smedereva danas pobedio sa 3:1 Železničar, koji je nominalno bio domaćin, pošto njihov teren u Pančevu nije pogodan za VAR tehnologiju. Ipak, ono što je dominantan utisak jeste da se Smederevo uželelo prvoligaškog i superligaškog fudbala, što se videlo danas popodne na stadionu kraj Stare železare; zapadna tribina bila je popunjena do poslednjeg mesta, kada se sve sabere – blizu 5.000 gledalaca. Kao u najbolja vremena smederevskog fudbala, kada su se ovde pet godina za redom igrale utakmice evrropskih kupova. Bilo je, naravno, i navijača iz Kragujevca i iz Pančeva, ali većina su ipak bili lokalni ljubitelji ove igre.

A imali su šta da vide, fudbal nije bio loš, prava takmičarska igra, po sparini koja, baš kao i važnost utakmice, nije dozvolila da bude lepša. To se pogotovo odnosi na nominalne domaćine, stekao se utisak da je Pančevcima taj pritisak, pogotovo u prvom poluvremenu, vezao noge, što su iskusniji Kragujevčani znali da kazne. U razmaku od deset minuta su postigli dva preslikana pogotka.

Najpre je u 20. minutu nekadašnji igrač Partizana Nemanja Tomić sa levog boka uputio centaršut, a iskusni Vojo Ubiparip je sa ivice peterca pogodio levi ugao gola Pančevaca. Ova dva tridesetčetvorogodišnjaka, Tomić i Ubiparip, bili su u glavnim ulogama i kod drugog gola za Radnički, nakon pola časa igre; Tomić centrira Ubiparip glavom postiže gol, kao pod indigom prethodni.

Fudbaleri Železničara su šansu da ugroze Smederevca Ognjena Lukića na golu Radničkog prvi put imali tek u završnici prvog poluvremena. Posle kornera Petrovića Simčević je glavom ciljao ugao, ali je mladi Lukić bio na visini zadatka.

Pre početka nastavka trener popularne „dizelke“ Dragan Perišić je izvršio trostruku izmenu, što umalo u 49. minutu nije donelo promenu rezultata. Sa 14-15 metara Konatar je volej udarcem iz okreta, uz odbranu Lukića, pogodio prečku, a odbitak sa tri metra Kostić nije pretvorio u pogodak prebacivši gol.

U jeku ofanzive uslovno rečeno domaćih, gde se prodorima istakao Stojčev, Radnički je u 61. minutu stigli do trećeg pogotka. Šutirao je Vidović, Živković je kratko odbio, a Piščeviću nije bilo teško da loptu iz neposredne blizine smesti u mrežu.

Novu priliku da ublaže poraz i da se koliko-toliko vrate u meč Pančevci su imali u 64. minutu, kada je Konatar sa levog boka uputio prizemni centaršut, a Simčević sa pet metara nije uspeo da pogodi, već je lopta samo očešala stativu.

U 74. minutu Varjačić je skrivio penal, zbog čega mu je sudija pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Siguran realizator sa bele tačke bio je Gigić. Železničar je smanjio na 1:3, ispostaviće – konačan rezultat. Jer, oOd tog momenta, brojčano jači Pančevci, iako su imali inicijativu, do kraja susreta nisu uspeli da savladaju sigurnog Lukića.

Tako su izabranici trenera Nenada Lalatovića napravili veliki korak ka ostanku u superigaškom društvu. Njegova bojazan da će nekadašnje sudije, koje su sada bliske Pančevcima, kao i ljudi iz vrha SNS-a, a i jedni i drugi su danas bili prisutni u za tu priliku obnovljenoj VIP loži smederevskog stadiona, imati udela u ishodu ovog duela nije se obistinila. Možda je penal i isključenje Varjačića pomalo pod znakom pitanja, ali to se dogodilo kada je uveliko bio poznat pobednik i teško da je moglo da dođe do preokreta.

Kad već bi rečeno ko je bio u toj loži, Kragujevčani su u drugoj imali podršku Luke Milivojevića, njihovog sugrađanina, koji je igrao u Kristal Palasu u netom završenom prvenstvu Premijer lige. On je imao čemu da se raduje, a imali su i njegovi zemljaci, koji su sad na korak od opstanka u Super ligi. Priliku da učine i drugi imaće u nedelju kada se revanš meč ovog baraža između Radničkog i Železničara igra na Stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu.

Foto: podunavlje.info©

 

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!